maandag 10 juli 2006

Uitnodiging

Maandag 17 juli is het weer zover. De negenentwintigste editie van het internationale zomer-snelschaaktoernooi Schaken met de Meester gaat dan van start. Ook dit jaar hopen we zeker vijftig deelnemers uit Nederland en Duitsland te trekken.

Wie zijn de favorieten voor de toernooizege? Dan kunnen we niet anders dan drie namen noemen: Mart Nabuurs, de toernooiwinnaar van 2005, Christian Busch, de winnar van 2004, en uiteraard Joep Nabuurs die vorig jaar pas in een laatste blitz-gevecht het onderspit moest delven. Immers een nog niet eerder vertoonde blitz-ontknoping met een barrage van twee supersnelle partijen was noodzakelijk. Omringd door tientallen belangstellenden begonnen Joep en Mart toen aan die thriller, waarin Mart aan het langste eind trok. Voor het eerst vond zo’n ontknoping van Schaken met de Meester plaats. Tientallen hebben toen genoten van een fantastisch stukje schaaksport in Blerick.
Maar ook herinneren wij ons nog de prachtige finale van 2004 die Christian Busch won en waar Mart Nabuurs na een viertal ronden volledig onder de grote druk bezweek. We moeten teruggaan tot 1982 voor dergelijke zo enerverend verlopen toernooien.

Ook nu vindt het Jac Jansen toernooi Schaken met de Meester weer plaats, uiteraard in een zelfde ambiance. Ook krijgt de jeugd weer extra aandacht. Jeugdige deelnemers als Marina van Vliembergen laten duidelijk van zich spreken. Maar met name de huisschaker die niet gewend is aan clubschaak wordt uitgenodigd eens een keer mee te doen.

De huisschaker die eens een ver"zetje" zoekt, kan hier dus ook veel plezier beleven.

Wie in drie wedstrijddagen het beste resultaat boekt, verdient de eerste prijs.

Het snelschaaktoernooi vindt plaats op de maandagen 17, 24 en 31 juli en 7, 14 en 21 augustus.
De wedstrijden worden gehouden in zaal Apollo in Blerick. Aanvang 20.00 uur.

BEDENKTIJD: 10 minuten p.p.p.p.

Voor meer informatie: Hans Cuppen +31 (077) 382 82 14

Geen opmerkingen: