dinsdag 18 juli 2006

Joost Heltzel toont zijn kracht aan gebroeders Nabuurs

Schaken met de Meester

Maandag 17 juli ging de negenenentwintigste editie van het gezellige internationale zomer-snelschaaktoernooi Schaken met de Meester van start in zaal Apollo in Blerick.
De eerste ronde trok deelnemers uit Nederland en Duitsland en kreeg drie Duitse aanvoerders van het eerste tussenklassement. Mart Nabuurs, toernooiwinnaar van vorig jaar, presteerde met 7 uit 7 buitengewoon! Maar bij de lijst van kanshebbers diende zich onverwacht Joost Heltzel (Roermond) aan. Joost is de studentenkampioen 2005 van de Hogeschool Zuyd en een Limburgse topschaker. In de eerste ronde gaf hij zijn visitekaartje af door zijn groep te winnen en remise af te dwingen bij Joep Nabuurs. Ook Christian Busch (Grefrath) presteerde naar zijn stand als oud-toernooiwinnaar.
Wij vroegen verschillende deelnemers hoe zij het toernooi ervaren. Jan Oppers, deelnemer vanaf het eerste uur: “Het is gezellig met de Duitsers erbij. Je speelt wel om te winnen, maar voor mij staat gezelligheid op de eerste plaats: je ziet oude vrienden en bekenden”. Dirk Bergmans, de Blerickse clubkampioen van 2005 en 2006, zegt: “ik doe mee vanwege de goede tegenstand en de gezelligheid; ook krijg je te maken met veel partijen en speelstijlen op ’n avond.” Thijmen Smith, de jongste deelnemer, zegt “Ik doe al drie jaar mee; het is een heel leuk toernooi, vooral de afwisseling is leuk, je wordt hierdoor heel scherp en dus ook beter.”

De stand na de eerste ronde:

1. Mart Nabuurs (Venlo) 7,0 punten (tevens groepswinnaar),
2. Joost Heltzel (Roermond) 6,5 punten (tevens groepswinnaar),
2. Joep Nabuurs (Venlo) 6,5 punten (tevens groepswinnaar),
4. Christian Bush (Grefrath) 6,0 punten,
5. Daan Holtackers (Baarlo) 5,0 punten.

Geen opmerkingen: