zondag 11 juni 2006

NK SchoolSchaken 2006, De finale

Het team van OG Venlo en omgeving is in een zinderende finale derde geworden, zodat de LiSB volgend jaar een extra team voor de bovenbouw af mag vaardigen. Het team bestond tijdens deze laatste ronden uit Mart nabuurs,
Egbert Clevers, Marina van Vliembergen en Thijmen Smith. Roland kon er deze keer niet bij zijn, omdat hij zich geplaatst had voor de nationale eindronde van de natuurkundeolympiade. Hij zou hier overigens bij de beste vijf eindigen, zodat hij ook nog in Singapore ons land mag vertegenwoordigen.

Het bovenbouwteam met de derde prijs

Het Cambreurcollege uit Dongen (bestaande uit de broers Mark, Koen en Rob en zus Anne Haast) veroverde hier de titel.
Dit jaar was voor hen ook de enige mogelijkheid om met zijn vieren kampioen te worden want Rob heeft dit jaar eindexamen gedaan en vorig jaar zat Anne nog niet in het team.
De eerste ronde moest het team uit Venlo tegen deze latere winnaars uitkomen en hoewel de partijen spannend waren en lang duurden werd toch met 3-1 verloren.

Cambreurcollege - OG Venlo

Het team begon vervolgens vol goede verwachtingen aan de tweede ronde tegen het Baken uit Almere. Hiervan hadden we immers de week ervoor nog gewonnen. Deze ronde eindigde in een 2-2, zodat de volgende ronde pas zou bepalen of we op een 2e, 3e of 4e plaats zouden eindigen.

Van de laatste ronde tegen OSG de Ring van Putten uit Spijkenisse hing dus nog erg veel af en deze ronde verliep dan ook zeer enerverend. Marina raakt de dame kwijt voor een paar stukken en hoewel het de vraag is of ze voldoende compensatie heeft slaagt ze erin de rest van de partij het initiatief te houden. Op het laatst staat ze zelfs compleet gewonnen en dreigt zowel promotie als mat.
Mart heeft ondertussen het remiseaanbod aangenomen. Het lijkt erop dat het team deze ronde gaat winnen.
Marina's tegenstander weet echter met een aantal schaakjes nog wat extra tijd af te snoepen, zodat ze uiteindelijk een paar seconden tekort komt om mat te zetten.
Ook Thijmen verliest in tijdnood, terwijl hij daarvoor gewonnen stond, zodat alleen Egbert er in slaagt zijn partij te winnen. Voor Egbert de zevende overwinning op rij tijdens dit kampioenschap.
We verliezen dus deze ronde al is het met het kleinst mogelijke verschil.

Het team van De ring van Putten

Het team van OG Venlo eindigt dus als derde en kan in deze top zeker goed meedoen.
Dat hun prestaties niet ongemerkt voorbij zijn gegaan blijkt ook wel uit de gewaardeerde aanwezigheid van, als aanvulling op de vier begeleiders, Bas van der Grinten (LiSB) en Chris de Haan (Den Hulster).

Geen opmerkingen: