zondag 4 juni 2006

NK Schoolschaken, De halve finale

Zoals op deze site eerder te lezen was heeft het bovenbouwteam van onderwijsgemeenschap Venlo & Omgeving de halve finale weten te bereiken. Het team is vandaag (met de spelers Mart Nabuurs, Egbert Clevers, Roland van Vliembergen en Marina van Vliembergen) op volle sterkte, maar dit hebben we ook wel nodig gezien de sterkte van de andere teams.

De eerste ronde tegen het Gertrudiscollege uit Brabant begint goed en we winnen met 3-1, zodat we de eerste twee matchpunten al binnen hebben.

Bij de tweede ronde tegen het team van Leiden winnen zowel Egbert als Mart en verliest Roland. Marina is dan nog alleen bezig en staat beter tegen Lisa Hortensius. Ze krijgt een remiseaanbod, maar weet op dat moment niet goed hoe het op de bovenste twee borden is afgelopen en speelt door.
Onder tijdsdruk loopt deze partij nog verkeerd af en wordt het dus 2-2. In totaal hebben we nu drie matchpunten.

De laatste ronde van deze dag moeten we tegen het Baken. De wedstijd tussen de twee andere teams eindigt in remise en zo weten we dat het Leidse team op 2 matchpunten en het Brabantse team op 1 matchpunt eindigt, zodat we zelfs bij een verlies nog
door mogen gaan naar de finale. Mart heeft remise gespeeld en Egbert al gewonnen. Ook Marina weet haar partij uiteindelijk te winnen, zodat we er nog twee matchpunten bijkrijgen en als groepswinnaar deze dag afsluiten.

Geen opmerkingen: