zondag 21 mei 2006

NK Schoolschaken, de kwartfinales

In 2006 mochten weer twee teams van onderwijsgemeenschap Venlo & Omgeving de LiSB vertegenwoordigen bij de Nederlandse Kampioenschappen Schoolschaken die in Nijmegen werden gehouden.

In het team van de onderbouw zaten Jeroen Leurs, Sjors Clabbers, Jasper Bauer en Wijnand van der Meys.
Dit team ging in de kwartfinales goed van start met een 3-1 overwinning op het HSB Gymnasium Haganum.
Helaas ging het in de twee daaropvolgende rondes een stuk minder goed, al moet gezegd worden dat het team behoorlijk weerstand bood
en het lang volhield tegen erg sterke tegenstanders. Uiteindelijk eindigde het team dan ook op de derde plaats, dus net te laag om verder te gaan naar de halve finales.

Het onderbouwteamHet team van de bovenbouw met (tijdens de kwartfinale) de spelers Egbert Clevers, Marina van Vliembergen, Thijmen Smith en Guido Faassen slaagde erin zich voor de halve finales te plaatsen. Alle spelers wisten hierin hun bijdrage te leveren. Bijzonder spannend waren de wedstrijden in de laatste ronde. Zowel het team als de tegenstanders gingen hierbij tot het uiterste.
Zo gebeurde het dat op alle vier de borden nog druk geschaakt werd, terwijl alle andere teams al klaar waren. Op de bovenste drie borden viel de beslissing zelfs pas in de laatste minuut en dan ook allemaal net na elkaar.

Het bovenbouwteam

Over twee weken zullen we zien of het bovenbouwteam erin zal slagen nog verder te komen.

Geen opmerkingen: