dinsdag 23 augustus 2005

Schaken met de Meester 2005

Mart Nabuurs verslaat Joep in thriller!

Toernooiwinnaar Mart Nabuurs

In de finale van het snelschaaktoernooi Schaken met de Meester op maandag 22 augustus in zaal Apollo in Blerick was het nu of nooit voor Joep Nabuurs. Was de vijfde ronde al ongewoon spannend, de finale mondde uit in een puur stuk schaakpropaganda. Joep Nabuurs haalde alles uit de kast en won de finalegroep met 6,5 punt. Daardoor kwamen de beide broers Nabuurs gelijk aan kop te staan. Een nog niet vertoonde blitz-ontknoping met een barrage van twee supersnelle partijen werd noodzakelijk. Omringd door tientallen belangstellenden begonnen Joep en Mart aan die thriller. Voor het eerst vond zo'n ontknoping van Schaken met de Meester plaats. De eerste blitz-partij werd remise: eeuwig schaak. Zou de tweede barrage ook in remise eindigen dan zou na ingewikkelde berekeningen de toernooiwinst bij Joep terecht komen. Beide kemphanen wisten dat. In de tweede blitzer nam Mart daarom alle risico's. Tot verbijstering van iedereen trok hij via allerlei afgronden aan het langste eind en won die parij en dus het toernooi. Joep feliciteerde Mart als een echte sportman als eerste met dit geweldige resultaat.

Tientallen hebben genoten van een fantastisch stukje schaaksport in Blerick. In dit toernooi deden Christian Busch (Grefrath) en Piet Thijssen (Panningen) het erg goed. Zij eindigden met 18 punten op een gedeeld derde plaats. Vorig jaar was dat voor Christian nog voldoende om het toernooi te winnen.
Marina van Vliembergen, de Limburgse jeugdkampioen in de B uit Blerick, won verder nog het damesklassement.

Barrage tussen Mart en Joep Nabuurs -  oud-winnaar Jan op de Laak kijkt toe

Na de prijsuitreiking, waar mede dank zij de sponsoren J├╝rgen Daniel (Chessgate) en Piet Kuntzelaers (Tegelen) een prijzenfonds ter waarde van €400,- kon worden uitgereikt, keerden allen tevreden huiswaarts.

Als groepswinnaars kwamen verder naast Joep Nabuurs uit het strijdperk:
Dirk Bergmans (Blerick), Guido Faassen (Venlo), Hans Leenders (Panningen), Thijmen Smith (Venlo) en Roland van Vliembergen (Blerick) allen met 5 punten.

De eindstand van het toernooi
1. Mart Nabuurs (Venlo) 20 punten
2. Joep Nabuurs (Venlo) 20 punten
3. Christian Bush (Grefrath) 18 punten
-. Piet Thijssen (Panningen) 18 punten
5. Armin Thelen (Viersen) 16 punten
-. Jan op de Laak (Venlo-Blerick) 16 punten

Volgend jaar vindt in juli het 29e Jac Jansen toernooi Schaken met de Meester plaats. We houden u op de hoogte. Op maandag 29 augustus houdt de BSV een informatie-avond over het nieuwe schaakseizoen dat in september begint. Ook dan uiteraard weer in zaal Apollo in Blerick. Aanvang 20.00 uur. Iedereen is dan van harte welkom.

Geen opmerkingen: