zondag 5 juni 2005

NK Schoolschaken 2005

Net als vorig jaar vertegenwoordigde het team van onderwijsgemeenschap Venlo & Omgeving de LiSB bij de bovenbouw van de Nederlandse Kampioenschappen Schoolschaken die in Nijmegen werden gehouden.
In het team zaten Mart Nabuurs, Egbert Clevers, Roland van Vliembergen en Marina van Vliembergen.Evenals vorig jaar wisten we tot in de halve finales te komen, terwijl we het nu zonder Joep moesten zien te redden.

Dit jaar hebben we de volgende vermeldenswaardige prestaties neergezet:

  • In de kwartfinales werden we winnaar in onze groep.

  • In deze kwartfinales hebben we gewonnen van het Stanislas College, de winnaars van het vorige jaar (en uiteindelijk ook de winnaars van dit jaar).

  • We kwamen weer tot in de halve finales en waren wel heel erg dicht bij de finales. Het ging hierbij tussen ons en een team uit Leiden. We hadden evenveel matchpunten, evenveel bordpunten en ook het onderlinge resultaat was gelijk. Als vervolgens naar de totaalscores gekeken zou worden door steeds een bord weg te strepen zouden wij uiteindelijk de finales nog hebben bereikt. Volgens de scheidsrechter gaat het dan echter om het onderlinge resultaat op de eerste drie borden, wat nadelig voor ons uitpakte.

  • Onze bord 1 speler, Mart, staat met 5,5 punten bovenaan de ranglijst van de individuele scores (tot en met de halve finales).

  • Marina staat hierin met 4 punten op een gedeelde zevende plaats.

  • Ons team heeft geen enkele ronde verloren.

Al met al een goede prestatie en met wat meer geluk zouden we zelfs nog wel verder zijn gekomen. Ook de data waren niet ideaal. De avond voor de halve finales kwamen twee spelers van het team’s avonds laat nog terug uit Cambridge na een vermoeiende week met weinig rust.
Volgend jaar (?) nog beter.

Geen opmerkingen: