donderdag 19 juli 2007

Zomeravondschaaktoernooi

Zomeravondschaaktoernooi
De Zuidhoek


Verslag eerste ronde, door Sjef Senden

Afgelopen woensdag 18 juli ging het zomeravondschaaktoernooi van start dat wordt georganiseerd door de Zuidhoek (Emmasingel 65) i.s.m de Blerickse schaakvereniging. Alhoewel de opkomst aan de lage kant was, zat er vanaf het begin de stemming er goed in. Op de (voor)achtergrond de rauwe stem van Madonna, de geringe verlichting, de walm van sigarettenrook en de te kleine stukken die bij het snelschaken te makkelijk omvallen, voor liefnemend, probeer je zo goed als je kunt te concentreren op het o toch zo edele schaakspel.

Met aan de ene hand een flesje bier (tegen redelijke prijs verkrijgbaar) en met de andere probeer je zo te zetten dat verder niks omvalt.

Het is schaken met een handicap, niks voor mij eigenlijk, desondanks werd het nog laat die avond.

Wanneer u interesse toont om een keertje mee te doen, dan kunt u nog de komende 5 woensdagen in de Zuidhoek terecht.
Wegens omstandigheden is het dit jaar niet mogelijk om de 30e editie van het internationaal snelschaaktoernooi Schaken met de Meester doorgang te laten vinden. Volgend jaar viert de BSV zijn zilveren jubileum en we zullen proberen dat jaar van de 30e editie een onvergetelijk en extra mooi toernooi te maken.

Wel organiseert dit jaar het ontmoetingscentrum de Zuidhoek i.s.m. de Blerickse schaakvereniging, een gezellig zomeravond-rapidschaaktoernooi op de woensdagavonden. Woensdag 18 juli was de 1e ronde. De volgende speelavonden zijn op 25 juli, 1, 8, 15 en 22 aug.

Er wordt gespeeld volgens het Zwitsers systeem, 20 minuten per speler per partij
De deelname is gratis.
Prijzen: klein maar fijn
Start: 20.30

Locatie: de Zuidhoek Emmastraat 65, Venlo-zuid

Geen opmerkingen: