dinsdag 22 augustus 2006

Schaken met de Meester 2006

Schaken met de Meester

Het 29e Internationaal


Jac Jansen


snelschaaktoernooi


Schaken met de Meester21 augustus 2006: Joost Heltzel wint toernooi: veni, vidi, vici!


In de finale van het snelschaaktoernooi Schaken met de Meester op maandag 22 augustus in zaal Apollo in Blerick was het ook dit jaar weer nu of nooit voor Joep Nabuurs. Hij moest remise houden tegen Joost Heltzel om in aanmerking te kunnen komen voor een barrage van twee supersnelle partijen met Joost.

In die onderlinge partij bleek Joost het beste opgewassen tegen de druk: hij won en pakte daardoor met een brede glimlach en met uitbundige felicitaties van de concurrenten de toernooizege van een toernooi waar hij gewoon eens voor de aardigheid kwam kijken. Een keizerlijk veni, vidi, vici dus van Joost. Geen blitz-ontknoping dit jaar, maar toch spanning genoeg. Immers tussen de toernooiwinnaars van 2005 - Venlonaar Mart Nabuurs - en van 2004 Christian Busch (Grefrath) onspon zich een spannend gevecht om de ongedeelde derde plaats.

Mart haalde alles uit de kast en pakte in de finalegroep 6 punten. Daardoor verdiende hij die ongedeelde derde plaats alsnog. Velen hebben ook nu weer kunnen genieten van een fantastisch stukje schaaksport in Blerick.

Marina van Vliembergen uit Blerick werd, zoals de laatste jaren gebruikelijk is, weer dameskampioen.

Na de prijsuitreiking, waar mede dank zij de sponsor J├╝rgen Daniel (iSchach en Chessgate) een prijzenfonds ter waarde van €300,- kon worden uitgereikt, keerden allen tevreden huiswaarts.

Christian Busch

Evert Cuppen speelt tegen Christian Busch

Raoul Lemmen

Jos Mannens kijkt naar de partij van dameskampioen Marina van Vliembergen tegen Jan op de Laak

De toernooiwinnaar Joost Heltzel

Als groepswinnaars kwamen dit toernooi uit het strijdperk:
Met 7 punten: Joost Heltzel, Raoul Lemmen, Joep Nabuurs, 
Mart Nabuurs.
Met 6,5 punten: Dirk Bergmans, Christian Busch, Joost Heltzel,
Joep Nabuurs, Sjef Senden.
Met 6 punten: Jan op de Laak.

De eindstand van het toernooi:
1. Joost Heltzel (Roermond) 20,0 punten,
2. Joep Nabuurs (Venlo) 19,5 punten,
3. Mart Nabuurs (Venlo) 18,5 punten,
4. Christian Busch (Grefrath) 17,5 punten,
5. Dirk Bergmans (Blerick) 15,5 punten.

Volgend jaar vindt vanaf juli het 30e Jac Jansen toernooi Schaken met de Meester plaats. Van deze jubileumeditie wil de organisatie iets bijzonders maken. Daar hebben we de steun van de regio hard bij nodig. We houden u op de hoogte. Op maandag 28 augustus houdt de Blerickse SchaakVereniging een informatie-avond over het nieuwe schaakseizoen dat in september begint. Ook dan uiteraard weer in zaal Apollo in Blerick. Aanvang 20.00 uur. Iedereen is dan van harte welkom.

Geen opmerkingen: