dinsdag 15 augustus 2006

Schaken met de Meester, 5e ronde

14 augustus 2006: Verbeten koplopers


De vijfde ronde van het snelschaaktoernooi Schaken met de Meester op maandag 7 augustus in zaal Apollo in Blerick gaf een beeld van verbeten koplopers. In de onderlinge confrontatie wist Roermondenaar Joost Heltzel van Joep Nabuurs uit Venlo te winnen. Joost won daardoor groep 1 ongeslagen met een honderd procent score! Daardoor liep hij iets verder uit. Maar toch was de prestatie van Joep wel zo goed dat ook hij meer voorsprong kon nemen op Christian Busch uit Grefrath en Venlonaar Mart Nabuurs, de achtervolgers op de derde plaats. Daarom zal de strijd om de eindzege volgende week gaan tussen Joost en Joep die door de anderen niet meer kunnen worden ingehaald.
Vermeldenswaard zijn verder Blerickenaar Sjef Senden die zijn groep met de mooie score van 6,5 punten ongeslagen won en jeugdspeler Thijmen Smith die het jeugdklassement aanvoert.

Marina van Vliembergen speelt tegen Joost Heltzel, op de achtergrond zien we Christian Busch tegen Raoul Lemmen

De stand aan de kop van het klassement is na de vijfde ronde:
1. Joost Heltzel (Roermond) 20,0 punten
(tevens groepswinnaar),
2. Joep Nabuurs (Venlo) 19,5 punten,
3. Christian Busch (Grefrath) 17,5 punten,
Mart Nabuurs (Venlo) 17,5 punten,
5. Dirk Bergmans (Blerick) 15,5 punten.

Op maandag 21 augustus vindt de slotronde met prijsuitreiking plaats. Met name de huisschaker die eens iets anders wil, wordt uitgenodigd ook dan een keer mee te doen. Dat kan vrijblijvend.
De wedstrijden worden gehouden in zaal Apollo in Blerick. Aanvang 20.00 uur. Per deelnemer worden de beste drie wedstrijddagen geteld. A.s. maandag zal Hans Cuppen weer uw gastheer zijn.

Geen opmerkingen: