dinsdag 15 juli 2003

Schaken met de Meester 2003 van start

Verslag 14 juli

Maandag 14 juli ging de zesentwintigste editie van het gezellige internationale zomer-snelschaaktoernooi Schaken met de Meester enthousiast van start in zaal Apollo in Blerick.

De eerste ronde trok veel deelnemers uit Nederland en Duitsland en kreeg een Duitse en Nederlandse aanvoerder van het eerste tussenklassement. Armin Thelen uit Nettetal scoorde in zijn groep de volle 7 punten net als de jeugdige Blerickenaar Guido Faasen. De derde plaats wordt gedeeld door Karsten Wiemes uit Nettetal en de Amsterdammer Niels Scheps die een punt verloor tegen Guido.

Toernooideelnemers hebben er wat voor over om mee doen. Zo komen niet alleen van ver, maar wordt soms ook een behoorlijke inspanning geleverd om mee te doen.
Jeugdspeler Anton Goos uit Weert had een fietstocht van 40 kilometer in de benen voor hij een het schaakbord plaatsnam!

Als groepswinnaars van de eerste ronde van maandag kwamen uit het strijdperk:


Armin Thelen(Viersen)7 punten
Guido Faasen(Venlo-Blerick)   7 punten
Karsten Wiemes(Nettetal)6 punten
Wim Giesen(Blerick)5,5 punten
Wolfgang Rothkugel   (Br├╝ggen)5,5 punten


Ook nu is het Jac Jansen toernooi Schaken met de Meester goed bezet, uiteraard in een internationale ambiance. Ook krijgt de jeugd weer extra aandacht. Jeugdige deelnemers als Guido Faasen, Marina van Vliembergen - die het ook landelijk steeds beter doet -, en Reyn en Evert Cuppen laten al duidelijk van zich spreken. Maar met name de huisschaker die niet gewend is aan clubschaak wordt uitgenodigd eens een keer mee te doen. Dat kan vrijblijvend, want bij dit toernooi bepaal je zelf hoeveel avonden je mee doet.

De huisschaker die eens een ver"zetje" zoekt, kan hier dus ook veel plezier beleven.

Geen opmerkingen: