maandag 19 augustus 2002

Schaken met de Meester 2002


25e Internationaal

Jac Jansen

snelschaaktoernooi

Schaken met de MeesterToernooiwinnaar Martijn Dambacher

Maandag 19 augustus: de finale van het internationale zomer-snelschaaktoernooi Schaken met de Meester in zaal Apollo in Blerick. Voor koploper Daan Holtackers bleek het erg moeilijk zijn positie te verbeteren, omdat hij tegen de maximale score van 21 aan zat. Hij moest in de finalegroep dus vooral zijn concurrenten van scoren afhouden. Gevaarlijk outsider is daar Venlonaar Terry van der Veen die in de finale minstens 5 punten wil gaan scoren. Tijdens de finale ontwikkelt zich een concurrentieslag tussen Daan en Blerickenaar Martijn Dambacher die na het behalen van een IM-resultaat zijn zinnen had gezet op dit toernooi. Maar Martijn haalde echter ongeslagen de groepswinst met de 6½ punten en pakte daardoor de toernooiwinst met slechts een half verliespunt. Dit kunststukje is in de geschiedenis van het toernooi nog niet eerder opgevoerd. Voorwaar een pracht prestatie. Geheel onverwachts kwam praktisch uit het niets Wolfgang Rothkugel uit Süchteln tot een 100% score en veroverde de derde plaats in het eindklassement.
 


De toernooiuitslag:

1. Martijn Dambacher (Blerick) 20.5 punten,
2. Daan Holtackers (Baarlo) 18.5 punten,
3. Wolfgang Rothkugel (Süchteln) 17.5 puntenDames aan zet
Het damesklassement is toch nog gewonnen door Marina van Vliembergen met 13,5 punten.

Een mooie prestatie leverde jeugdspeler Evert Cuppen uit Blerick door van het jeugdklassement te winnen met 15.5 punten op de voet gevolgd door Reyn Cuppen met 14.5 punten. Zij schaarden zich daarmee ook onder de sterke seniorschakers.

Volgend jaar vindt het 26e Jac Jansen toernooi Schaken met de Meester plaats, uiteraard in een zelfde ambiance. Dan wordt er iets aparts van gemaakt. We houden u op de hoogte. Op maandag 27 augustus houdt de BSV een informatie-avond over het nieuwe schaakseizoen. Ook dan uiteraard weer in zaal Apollo in Blerick. Aanvang 20.00 uur. Iedereen is dan van harte welkom.

Geen opmerkingen: